Koddige kikkers

Koddige kikkers bij de Wereldwinkel in Made

WERELDWINKELWEETJE

Word jij ook vrolijk van deze koddige kleurrijke  metalen kikkers? Ze zijn handgemaakt van restafval in Indonesië. We hebben ze in diverse uitvoeringen.

Dit kleurrijk metaal is afkomstig van het Indonesische eiland Bali. De producten worden gemaakt door een familiebedrijfje dat gevestigd is op het platteland, ruim twee uur rijden van de hoofdstad Denpasar. De eigenaar runt het, samen met zijn vrouw en zo’n twintig medewerkers, waarvan het merendeel vrouw is. De vrouwen zijn verantwoordelijk voor de afwerking van de producten, zoals het verven en schuren. De mannen nemen de daadwerkelijke productie voor hun rekening, zoals het snijden, lassen en solderen.

Door de afgelegen locatie geeft het bedrijf werkgelegenheid aan de mensen op het platteland. De eigenaar wil dan ook graag zijn bedrijf uitbreiden, zodat hij meer mensen werk kan geven. De kennis van de producent  over de westerse markt wordt vergroot door middel van organisatie adviezen, het ontwikkelen van nieuwe designs en het aanleveren van westerse trends middels foto’s en tijdschriften. Op deze manier is de producent zelf in staat zijn kansen in de toekomst te verbeteren!

Omdat onze winkel in Made 25 jaar bestaat, hebben we het hele jaar door elke maand weer een andere aanbieding gehad. Deze maand is dat de hennepthee Drink eens een lekker kopje hennep thee, thee is hip en wordt tegenwoordig meer gedronken dan koffie en het is een stuk gezonder! Hennep thee is een milde, frisse, lichtzoete thee met een ietwat prikkelende nasmaak. Thee met een heel eigen smaak en hiervoor geldt: één slok van deze thee zegt meer dan honderd woorden. Van hennepthee wordt je niet stoned en hennepthee drinken is bovenal heel gezond, dus goed voor jou!

Of je ook stoned wordt van het drinken van hennepthee? Nee, absoluut niet. De thee is namelijk gemaakt van zogenaamde ‘vezelhennep’, planten met een zeer laag THC gehalte (minder dan 0,2%). Daar krijg je dus geen psychoactief effect van, en deze variant mag dan ook gewoon worden verbouwd.