Manden en cadeaubonnen

Cadeaubonnen! Deze zijn jammer genoeg nog steeds niet inwisselbaar voor leuke cadeaus. Soms komen er dan ook klanten in de winkel die we moeten teleurstellen.

 Wereldwinkelweetje                                                                                        

Vorig jaar hebben we meerdere malen aangekondigd in weekblad het Carillon en in de winkel dat het inwisselen van de  cadeaubonnen tot het einde van het jaar 2017 nog mogelijk was. Helaas komen er nog steeds klanten in de winkel, die de bonnen willen inwisselen. Dat is op dit moment gewoon echt niet meer mogelijk. Heel lastig voor ons als vrijwilligers dat aan de klant duidelijk te maken, want wij stellen de klanten niet graag teleur!  Als klant kun je de website bezoeken van de Landelijk Vereniging van Wereldwinkels, daar wordt haarfijn het hoe en waarom rond de cadeaubonnen uitgelegd.

Laten we het ook eens over onze manden hebben, zoveel soorten en kleuren, als opberger, als boodschappentas, fruitschaal, voor je tijdschriften, als broodmandje en wat je er zelf zoal in wilt doen. De meeste manden worden geproduceerd door vrouwen in Bangladesh. Ze worden gemaakt van stroken Kaisa-gras, dat groeit aan de rand van rivieren. Bij het afsnijden laten de rietsnijders de wortels intact. Dit voorkomt dat de oevers afbrokkelen. Het gras wordt tenslotte omwonden met Recycled plastic. Dhaka Handicrafts levert al sinds 1976 producten voor de westerse markt. De makers van de producten zijn gezamenlijk eigenaar. Door samen te werken kunnen zij aandacht besteden aan kwaliteitsverbetering en productontwikkeling. Training en scholing, kansen voor vrouwen en een milieuvriendelijke productiewijze zijn onder andere onderdeel van de werkwijze. Voor de mensen die de producten maken betekent dit werkgelegenheid, inkomen en een beter bestaan. Bezoek ook eens onze website: Made.wereldwinkels.nl en je kunt ons volgen op facebook: Wereld Winkel Made, en op www. Kijk op Drimmelen.